Не так давно мені трапився сайт, що спочатку виглядав як стандартний портал із новинами. Він називається Retro і розташований на https://retro.ua/.
Відкривши головну сторінку, я побачив досить неочікуваний перелік рубрик: матеріали про молодик і повний місяць, правила пунктуації в українській мові, рекомендації щодо визначення вагітності, перелік святкових днів і анонси акцій на кшталт "Чорної п'ятниці". Отакий собі вінегрет із корисного!
Мені стало цікаво, і я почав гортати далі. Як виявилося, що на сайті зібрано чимало корисної інформації на різноманітні життєві теми: від медичних порад і календарів до культурних особливостей та правопису. Навіть із назвою "Retro", публікації — це корисні знання, які будуть корисними щодня.
Найбільше мені запам'яталася публікація про правила використання двокрапки — там зрозуміло розтлумачені норми, що згадуються з навчання доволі розмито. Також взяв до уваги матеріал про дати Поливного понеділка у 2026 році. У результаті, портал став оригінальним міксом календаря, енциклопедії та довідника, де відшукаєш пояснення на багато коли, чому і як.
Яким чином отримав відповіді на всі питання на одному сайті.