Придбавши мультиварку, то перший час варив у ній майже все. Складалося враження, що цей прилад дійсно може замінити все. Але з часом почав помічати дивні речі: деякі страви отримувалися зовсім інакшими, як на плиті.
Найприкріше сталося з рибою. Я захотів приготувати ніжне філе в режимі "Тушкування", а через годину дістав із чаші суху й несмачну гуму. Виявилося, що будь-яка риба в мультиварці розварюється швидше, ніж встигаєш зреагувати. Її тендітна консистенція не витримує тривалого томління.
Саме тоді я вирішив розібратися в темі детальніше і на сайті https://receptidlyamulivarok.space/ натрапив на корисну статтю про те, чому не всі страви варто довіряти мультиварці. Там автор детально пояснював, які продукти псуються в цьому приладі. Насправді, риба — лише мала частина проблем. Деякі інгредієнти в умовах повільного нагрівання стають не просто несмачними, а навіть небезпечними. Відтоді я став обережнішим із приладом, і це дозволило уникнути зіпсованих страв.
Чому мультиварка іноді недоречна
-
ErnieSkema