Колись давно я ставилася з побоюванням до цієї страви. Мені уявлялося, що це під силу лише професіоналам: то можна легко її пересушити, то шкірка підгорить, то вона не буде готовою. Я обмежувалася лише вареними котлетами — менше ризику зіпсувати продукти.
Ситуація кардинально змінилася, коли до нас несподівано завітали гості, а в холодильнику нічого, окрім курки, не було. Довелося згадувати всі поради, які читала в інтернеті. Я швидко проглянула різні варіанти приготування, вивчила, за якої температури запікати, чим замаринувати, щоб м'ясо тануло в роті, і як довго тримати в духовці.
Найсильніше переживала через те, чи не пересушу її. Але коли побачила результат своєї праці з апетитною скоринкою, зрозуміла — вийшло! Вона була ніжною та м'якою, рівномірно запеченою і надзвичайно апетитною. Компанія була щасливою, а я нарешті повірила у свої сили.
Між іншим, на сайті yamamashka.khmelnytskyi.ua я знаходила натхнення для маринаду для маринаду та подачі. На сьогодні курка в духовці — те, що я готую найчастіше, яку я готую і на свята, і просто для рідних. І головний плюс, що основний процес відбувається без моєї участі, поки духовка робить свою справу.
Як я навчилася готувати соковиту курку в духовці
- JustinKnoma