Мій досвід приготування ідеального яловичого бульйону

Post Reply
JennaDop

Мій досвід приготування ідеального яловичого бульйону

Post by JennaDop »

Довгий час я була переконана, що зварити смачний бульйон неймовірно важко. Мої експерименти майже завжди закінчувалися каламутну рідину з непевним смаком, а яловичина було сухим і твердим. Через такі невдачі я користувалася звичайними супами з пакетиків, хоча дуже хотіла про справжню наваристу, прозору та запашну юшку, яку подавали в ресторанах.

Ситуація кардинально змінилася, після того як я випадково відкрила веб-сторінку Майстер вдома. Ресурс вражав різноманіттям рецептів! Гортаючи публікації, я натрапила на потрібний — «Бульйон яловичий з овочевими галушками». Щоправда я вирішила поки що обійтися без галушок, базова основа став для мене відкриттям.

Процес приготування виглядав так:

1. За рецептом з [я обрбрала яловичину на кістці — мені порадили взяти голяшку. Воду використовувала виключно холодну, так, щоб рідина повністю покривала шматок.
2. Поставила каструлю на сильний вогонь на сильному вогні. Обов'язково слід — прибрати утворений накип, що піднявся. У минулому я пропускала цей крок, і юшка завжди була мутною.
3. Зменшила вогонь до мінімуму, до стану ледь помітного булькання. Поклала головку цибулі, корінь моркви, лавровий лист, духмяний перець і трішки солі. Варилося це все близько трьох годин, накривши каструлю.
4. Відокремила рідину від залишків овочів та кісток. Переді мною постав неймовірно прозорим, з приємним золотавим кольором і неймовірним духом, що вся квартира наповнилася затишком.

З того часу я варю його регулярно і з великим задоволенням. Він став основою для різноманітних перших страв, або просто самостійною стравою, яку я сервірую з рубаною зеленню та сухариками. І кожного разу, коли зачерпую ложку з готового бульйону, я згадую той самий сайт, який відкрив для мене секрети ідеального бульйону.
Post Reply